Quarta Ronda

Quarta Ronda és un programa de castells fet per castellers iniciat el 2011 i emès per Esplugues Televisió. El darrer programa va ser l'abril del 2014. Quarta Ronda s'emetia normalment el quart dimecres de mes per ETV a les 22 h.

Tots els programes: https://vimeo.com/quartaronda

La idea de fer un programa de televisió feia temps que rondava per la Colla. Gràcies a l'empenta d'en Pau Albornà i d'en Sergi Pont, directors del programa, i dels coneixements tècnics d'en Ramsès Herrero, la primavera del 2011 va poder ser realitat. Ajudats per molta gent de la Colla, el programa va anar consolidant-se en el temps, fent-se un petit forat informatiu en el món casteller. El programa acostuma a incloure unes seccions fixes: resum casteller de la comarca, amb especial atenció als Castellers d'Esplugues; una tertúlia castellera sobre algun tema d'actualitat o de profunditat; un reportatge, de vegades relacionat amb el tema del debat; un capítol de Banyes & Baves; l'«A peu de plaça», que recull opinions de castellers durant diades sovint relacionades amb el tema del debat; una lectura i comentari de tweets; fotos de pilars i una agenda d'actuacions.

El juny del 2012 en Pau ens deixava per un malaurat accident de trànsit; el programa es va continuar fent, amb en Sergi Pont al capdavant.

El 4 de novembre del 2012, els Castellers de Cornellà van concedir la Camisa d'Honor de la colla al programa per la tasca de difusió de l'espai televisiu, el salt qualitatiu de la colla espluguina i homenatja la figura de Pau Albornà, qui va ser director del programa i membre actiu de la colla. 

El 2014 el programa agafava un format nou, que no va tenir gaire continuïtat, fins l'abril.

«Quarta Ronda» de juny del 2012, dedicat al Pau.