XX Trobada del Baix

Cartell Trobada Baix 2014, Sant Vicenç dels HortsLa Trobada del Baix el 2014 s'ha celebrat a Sant Vicenç dels Horts el dissabte 31 de maig al parc de la Foneria. Els Carallots, una colla fundada el 2012 i membre de ple dret de la Coordinadora des d'aquest mateix any, s'han atrevit a organitzar aquesta actuació castellera tan especial que aplega totes les colles de la comarca. Enguany hi han participat deu colles, el màxim d'aquesta actuació.


Índex

Resultats
Crònica i multimèdia

Horaris
Informació de l'actuació
Com arribar-hi
Sopar i concerts
Comunicació
 

Resultats

L'actuació va ser una de les millors de la història de la Trobada, perquè tot i que no es van repetir els millors castells que s'hi han vist (són el 4de8 i el 2de7 dels Castellers de Cornellà de fa més de deu anys), el nivell general de les colles va ser força alt, amb vuit castells de set, cap llenya i només quatre intents desmuntats:

Castellers d'Esplugues: pd4, 5d7, 3d7s, 4d7, vano5
Carallots de Sant Vicenç dels Horts: pd4, 4d7, 2d6, id5d6, 5d6, 2pd5
Castellers de Cornellà: pd4, 4d7, 3d7, id4d7a, 4d6a, pd4, idpd4
Castellers de Sant Feliu: pd4, 3d6, 4d6, 3d6a, pd4
Matossers de Molins: de Rei pd4, 4d6, 3d6a, 2d6, 2pd4
Encantats de Begues: pd4, 3d6, 3d6a, 4d6, pd4
Castellers de Gavà: pd4, id3d6, 4d6, id3d6a, 3d6, pd4
Castellers d'Esparreguera: pd4, 3d7, 4d7, 4d6a, pd4s
Castellers de Castelldefels: pd4, 4d6, 3d6a, 2d6, 2pd4
Castellers de Viladecans: pd4, 3d6, 4d6, 3d6a, pd4
 

Crònica i multimèdia

En la Trobada del Baix més multitudinària, amb deu colles de la comarca amb un nivell creixent, els Castellers d'Esplugues veníem amb la intenció de fer una passa endavant després d'unes setmanes d'un lleuger estancament. Després dels pilars de quatre d'entrada, els Cargolins, que actuàvem en segona ronda conjunta, vam portar un 5de7 que es va descarregar sense excessius problemes en un ambient de gran enrenou a causa del ressò dels diversos grups de gralles que tocaven alhora en la pista coberta on vam actuar a causa de l'amenaça de pluja.

En segona ronda vam fer el 3de7 aixecat per sota, el més matiner que hem fet mai i el primer que es veia en una Trobada del Baix. Va pujar força ben compassat i les tremolors de les darreres aixecades es van poder aturar sense gaires problemes. El castell es va descarregar entre l'eufòria dels espluguins.

En tercera ronda vam descarregar un 4de7 amb molts canvis a terços i que es va remenar una mica, i finalment vam acabar amb el primer vano de 5 de l'any.

Després de l'actuació els Carallots van convidar totes les colles a sopar en el mateix lloc. L'ambient de germanor entre totes les colles es va reblar amb els concerts posteriors, que es van allargar fins ben entrada la nit.

Crònica d'en Josep de la Trobada, més llarga.

N'hi ha fotografies aquí i aquí. Vídeo de la Trobada del Baix i un altre vídeo del 3de7 per sota.

 

Horaris

10.30 h. Gimcana per a la canalla.
14.00 h. Dinar de carmanyola de canalla.
17.14 h. Convocatòria de les colles al parc de la Foneria.
18.00 h. Inici de l'actuació amb ronda de pilars.
21.00 h. Final de l'actuació.
21.30 h. Sopar al parc de la Foneria.
22.00 h. Concerts amb Rocktàmbuls i Té Pebrots.
01.00 h. Final de festa.
 

Informació de l’actuació

No hi haurà cercavila. Les colles quedarem directament a la plaça. Hi haurà pilars d’entrada a plaça i pilars de sortida, que es faran alhora atès que no necessiten les altres colles per voltar-los.

Les rondes seran conjuntes en tres grups per qüestions logístiques —sobretot referents a la durada—. Els grups són els següents:

L’actuació serà de tres rondes més ronda de repetició. Per tant, en cada ronda hi haurà l’actuació de tres o quatre colles, segons el grup. Abans que comenci l’actuació els caps de colla de cada una de les colles participants es reuniran i establiran els castells de l’actuació, que anunciarà per l’speaker durant l’actuació. L’estructura mínima ha de ser de un castell de 6 amb acotxador i enxaneta; no se'n faran d'inferiors.

En cadascuna de les tres rondes es podrà desmuntar un peu i repetir el castell en la mateixa ronda. El castell s’haurà de repetir de forma seguida, abans que el següent grup faci el seu castell. Un cop sonin gralles el castell es donarà per vàlid i si es desmunta o queda en intent es podrà fer ús de la ronda de repetició. La ronda de repetició serà conjunta, és a dir, hi haurà un sol moment perquè tots els grups que ho necessitin repeteixin el seu castell.

Esquema de l’actuació:

  • Pilars
  • Primera ronda
  • Segona ronda
  • Tercera ronda
  • Ronda de repetició
  • Pilars
     

Plànol del lloc d'actuació i concerts

L'actuació és al parc de la Foneria, al carrer Claverol de Sant Vicenç dels Horts. Aquí teniu el plànol i una fotografia del lloc (cliqueu-hi per a més resolució):
 

Plànol Trobada del Baix Sant Vicenç dels Horts, 2014


Cada colla tindrà una posició assignada per estar-se al parc durant l’actuació i per fer els seus castells, centrant-se una mica si ho creu convenient. La zona d'aparcament, a l’esquerra de la foto, és on actuarem. Les colles, quan no facin castell, podran ajudar a tancar pinya les altres colles.

En cas que les condicions ambientals no permetessin fer la Trobada del Baix al parc de la Foneria, traslladarem l’actuació castellera a la pista coberta del carrer de Sant Miquel.
 

Sopar i concerts

El sopar serà a pocs metres de l’actuació a partir de les 21.30 h. Hi haurà unes taules amb el nom de les diferents colles. El sopar serà a peu dret i constarà de pa amb tomàquet, diferents embotits, vi i aigua. A més a més, hi haurà una barra muntada pels Carallots a preus populars.

En acabar el sopar hi haurà concerts:

Rocktàmbuls. Banda de versions de rock, pop, reggae, etc.

Té Pebrots. Grup de Sant Vicenç dels Horts que fa ska, punk i rock.

Hi haurà festa per a tothom fins a la 1 de la matinada!
 

Comunicació

Proposem la marca #castellsdelbaix per tuitar i fer-nos ressò de la Trobada.

Podeu descarregar-vos el cartell per fer-ne còpies o distribuir-lo, aquí.

Torneu amunt
Torneu a les Trobades del Baix