Volem el 9d7, el 4d8 i la torre!

Després del cap de setmana intens a Badalona i el Poblenou volem tornar a provar el 4de8 aquest diumenge 20 de setembre. Ens manquen  dos castells de vuit per ser considerats la primera colla de vuit de la comarca (El Baix Llobregat) per la Coordinadora de Colles Castelleres (CCCC). El nostre objectiu és acabar aquesta temporada sent-ne.

L’acompanyarem amb la torre de set. Un castell gens fàcil per nosaltres però que el portem molt treballat. Només l'hem descarregat un cop i va ser fa tot just un any per Festa Major a la mateixa plaça.

La gran novetat enguany i també de la història cargolina és el 9d7, un castell que requereix un gran nombre de castellers , tant a la pinya com al tronc i a la canalla. Hem optat per fer-lo amb una enxaneta que coronarà  tots els poms, fet que implica molt de temps i per tant una gran resistència.

Actuarem acompanyats, com ja ho hem fet els anys anteriors, dels Castellers de Sants i els Capgrossos de Mataró. La Festa Major d'Esplugues s'ha convertit en una cita habitual del calendari dels borinots. És una plaça important pels de Sants, que l’any passat van descarregar 3de9f, 4de9f, 5de8 i un  pilar de 6. També és una data marcada pels de Mataró que serà la cinquena vegada que acompanyen als espluguins. Els tres últims anys han portat castells de 9,  l’any passat van descarregar 2de8f, 4de9f, 4de8a i van carregar un pilar de 6.

L’actuació començarà davant de  l’Ajuntament, la plaça Sta Magdalena, a les 12 hores.

El calendari per a aquests dies és el següent

Divendres 18: Pregó i Ferro Ferro!

Dissabte 19, 19.00 h: Prediada amb Xiqüelos del Delta

Diumenge 20, 12.00 h: Diada de FM amb Capgrossos i Borinots.