Sortida a Laudio i diada al Clot

foto de grup a Laudio
Els Castellers d'Esplugues hem iniciat el segon tram de temporada amb dues sortides. La primera, el cap de setmana del 25 d'agost, a Laudio (Àlaba), i la segona, molt més a prop, al Clot de Barcelona aquest cap de setmana.
 
El viatge a Euskadi, amb motiu de les festes de Sant Roc del poble alabès, va començar el divendres 25 a la tarda. Aquell dia vam participar en una cercavila festiva en què vam fer diversos pilars de quatre, i en una actuació en solitari davant l'Ajuntament de Laudio, on vam completar aquests castells: 2pd4, pd4cam, 3d6, 4d6, pd4s. En acabat, vam sopar i vam participar en la resta de festes del municipi.
 
L'endemà dissabte vam fer dues actuacions més, al matí i al vespre, i una altra cercavila, a la tarda. Els castells van ser aquests:
 
Actuació del matí: 2pd4, 4d6a, 3d6s, 3d7
Cercavila de la tarda: 2pd4, pd4, pd4s, 2pd4
Actuació del vespre: pd4cam, 3d7, 4d7, 3d6s, pd5
 
Durant les festes l'Ajuntament de Laudio i l'organització de les festes ens van lliurar diversos records. El divendres, durant el concurs 'artzain txakur lehiaketa', semblant als gossos d'atura, Josu Zabala ens va donar una figura de fusta amb el lauburu i altres motius bascos i el lema "Izan zirelako gara, garelako izango dira", que vol dir 'Som perquè vam ser, seran perquè som'. El dissabte, abans de l'actuació del vespre, a la Sala de Plens de l'Ajuntament, el batlle de Laudio, Natxo Urkixo, ens va lliurar la 'txapela' i la 'makila' de la ciutat, mentre que la presidenta de la nostra entitat, Mari Luz Caparrós, els va donar una foto emmarcada del nostre primer 3de8, descarregat aquest mateix juliol per Santa Magdalena.
 
Tant la colla com l'organització de les festes, com els mateixos habitants de Laudio, vam quedar molt satisfets i contents de la nostra participació en les 'laudioko jaiak'. Ens hi vam sentir molt ben acollits i vam donar-ho tot. Mil esker, Laudio!
 
Fotografies de les festes de Laudio:
 

Diada del Mercat del Clot

D'altra banda, dissabte passat vam actuar al Clot amb els Castellers de Barcelona. Va ser una diada molt tranquil·la, tant per als locals com per a nosaltres. Hi vam descarregar el 3 i el 4 de 7 amb moltíssima solvència, a més del 5de6 i del pilar de 5:
 
Castellers d'Esplugues: 2pd4, 3d7, 4d7, 5d6, pd5
Castellers de Barcelona: 2pd4, 3d7s, 2d7, 4d7, 2pd4
 
Aquí hi ha la crònica d'en Josep, i aquí una altra del Tete dels Castellers de Barcelona.
 
Fotografies d'en Manel
Les del Mòbil (Josep/Mercè)
 
Aviat penjarem el vídeo al lloc habitual.
 
Aquesta setmana no tenim diada, però no ens podem adormir. La setmana vinent és el dia de la Colla i actuem amb Sants i Sabadell, i l'altra setmana ja és Sant Mateu i hem d'anar-hi a totes!
 
A més, aquesta setmana comencem els assajos de millora i pilars dels dijous. Recordeu que els horaris són els següents a la Nau:
  • Dimarts de 19.30 a 22 h, assaig general
  • Dijous de 20 a 21.30 h, assaig de pilars i millora tècnica
  • Divendres de 20 a 23 h, assaig general

Salut i castells!

[Foto de l'article: Ramsés Herrero]