Els Castellers d'Esplugues descarreguen la primera clàssica de vuit

Els Castellers d'Esplugues descarreguen la primera clàssica de vuit de la seva història per festes de Santa Magdalena la primera vegada que porten el tres de vuit a plaça. La millor actuació dels Castellers d'Esplugues és també la millor que ha fet qualsevol colla del Baix Llobregat, atès que cap altra fins ara havia fet el tres de vuit. Només els Castellers de Terrassa, el 1993, i els Castellers del Poble-sec, el 2015, han descarregat aquest castell al primer intent.

La diada, amb motiu de les festes de Santa Magdalena i anomenada oficialment Memorial David Carreras, la van obrir els Cargolins amb el 2de7. La torre, la quarta de la temporada, es va enfilar molt ferma i es va descarregar amb molta confiança. Els Castellers d'Esplugues, després que l'any passat en completessin cinc, han normalitzat un castell que fins l'any passat els havia donat molts problemes.

En segona ronda els Castellers d'Esplugues portaven el quatre de vuit. Era el segon de l'any, després que el descarreguessin l'1 de juliol a Sants. Aquest cop el castell va pujar amb força tranquil·litat i al segon peu, tot i que una mica lent; a la descarregada es va regirar una mica, però els Cargolins el va controlar en tot moment.

El programa era que si tot anava rodat els Castellers d'Esplugues intentarien el primer tres de vuit de la seva història, i així va ser. El "pare dels castells" va pujar bé de mides però aviat els nervis van començar a remenar l'estructura. La descarregada va ser molt bregada però el tronc i la pinya van poder aturar les sacsejades i, així, descarregar el primer intent de tres de vuit blau elèctric, la primera clàssica de vuit i la millor actuació completa dels Cargolins.

Els Castellers d'Esplugues van acabar la diada amb un vano de 5 i cinc pilars de 4. L'actuació completa va ser la següent:

Castellers d'Esplugues: 3pd4, 2d7, 4d8, 3d8, vano5, 5pd4
Castellers de Cornellà:  pd4, 3d7, 4d7, 3d6s, 2pd4
Castellers de Sant Feliu: pd4, 2d6, id3d7, 3d7, 4d6, 2pd4
 
Durant les festes de Santa Magdalena els Castellers d'Esplugues també han participat en els actes de la Professó del Ferro de divendres i en els del seguici de Santa Magadalena de dissabte. En el primer, la colla fa un pilar caminant d'uns deu minuts pel carrer de Montserrat fins a la plaça de l'Església. El segon consisteix en una cercavila des del Robert Brillas fins a l'església, durant la qual anem fent pilars de quatre pel recorregut fins a un pilar caminant dins de l'església de Santa Magdalena d'Esplugues.
 
Fotografies:
 
Aviat penjarem també el vídeo de l'actuació al canal Youtube de la colla.
 
Ara la colla es pren unes vacances fins a final d'agost. El dia 25 anem a Laudio (Euskadi), recordeu-vos d'apuntar-vos-hi!
 
Salut i castells i clàssica de vuit!