El vostre drac, la nostra bèstia - Crònica de Sant Jordi

Diumenge jugàvem a casa amb un dia preciós en un dia assenyalat com és Sant Jordi. A més, la diada va canviar de localització amb relació als anys anterior, la plaça de l'Ajuntament. Llambordes a terra, banderes al balcó i una placa que tot cargolí que la veu és inevitable que recordi el que vam fer, el que fem i el que som capaços de fer. NINGÚ NO ENS POT ATURAR.
 
Germans, som imparables. Torre, la maleïda torre ja no és tan dolenta. La primera de l'any, la més matinera de totes, una de les més parades, la nostra joia de la corona la vam poder fer sense cap tipus de problema en el dia del nostre patró. Però anem a pams...
 
Donem el tret de sortida a la diada a les 12.04 amb 3 pilars de 4 prou macos, pilars que, com des de principi de temporada, els fan la gent que ve els dijous als assajos de millora, als quals tothom qui vulgui pot fer proves i és molt benvingut per poder-ne aprendre, millorar i corregir.
 
Seguidament encetem primera ronda amb un còmode 5de7, quart de la temporada, i tots com a primer castell de les diades. Simplement magnífic. Pensar que anys enrere havíem d'esperar al mes de maig o fins i tot al juny per veure la catedral de 7 pisos blau elèctrica, i ara la fem amb les rotacions que siguin necessàries. Acabarà la primera ronda amb 3de7 dels Castellers de Cerdanyola i un 2de6 bandarra.
 
Segona ronda, IM-PE-CA-BLE, hi havia gent nerviosa, n'hi havia de tranquils. D'altres no sabien què era el que estaven fent, pensat que sí, un castell més i no pas... La feina dura als assajos estava feta, ara és quan toca veure'n els resultats. Estar estudiant durant mesos per arribar a l'examen i no dubtar a cap pregunta, siguin 3 o siguin 100, siguin escrites o tipus test, tant és. Pinyes agafa els baixos i ben convençuts, tranquils i al 100% els encara a plaça, deixant entre ells tan sols una mirada seriosa i tranquil·litzadora, ja sabien a què s'enfrontaven, ja ho sabíem tots. Discurs tranquil·litzador del cap de pinyes i les paraules motivadores de la sots-cap de colla, que van fer que tots entressin be a la pinya i que els segons estiguessin còmodes. Els terços no dubten i diuen 'sí', quarts amunt i de cop se sent com les gralles fan la passa de l'enxaneta. Tots apretant i, instants més tard, veus acotxador i enxaneta baixant i dient que sí amb el cap, sents els dossos com ho celebren ja sobre la pinya, veus com les quartes baixen amb un somriure que destaparien qualsevol dia ennuvolat. Els terços, més que contents; felicitats al segon que s'estrenava brillantment, i la pinya, com no, lololo... que no és per menys!!
 
Tancaven la segona ronda Bandarres amb el mateix castell que Cerdanyola, el 4de7.
 
Iniciem la final round descarregant un 4de7 força mogudet. Cerdanyola feia el 5de6 i Poble-sec tancava amb un 3de7.
 
Esplugues, amb els dos primers pilars de 5 simultanis de l'any, culminava una diada excel·lent. Seguidament tancava l'actuació amb dos pilars de 4, també fruit dels dijous.
 
La pròxima parada és a Badalona el 14 de maig, on esperem tornar a veure la torre i, qui sap, potser algun altre castell límit.
 
Fotos de l'actuació:
 
Vídeo de l'actuació:
 
 
Salut i castells, família!!
 
Crònica de l'Adrià Pallarès