Diada a Figueres!

El passat Diumenge 5 de maig de 2019 els cargolins vam actuar a Figueres amb motiu de les festes de la Santa Creu, la festa principal de la Ciutat.

Per la nostra canalla, però, l'activitat començava un dia abans, ja que la mainada dels Castellers de Figueres va convidar la nostra canalla a una divertida gimcana pels carrers del preciós nucli antic de Figueres. Abans ens havien convidat a un berenar de germanor. Val a dir que no es el primer cop que fem un intercanvi d'aquest tipus amb la mainada dels Merlots, colla amb la qual tenim una molt bona relació. 

Amb qui també tenim una molt bona relació; són uns habituals de la nostra Festa Major, són els Capgrossos de Mataró, tercera colla integrant de la diada en qüestió. Diada que començava el Diumenge a les 11:30h a la plaça de l'Ajuntament; tot i que per moments la Tramuntana va amenaçar la possibilitat de fer l'actuació en aquella bonica ubicació. Per nosaltres la diada va servir, un cop més, per rodar i estrenar castellers alhora que seguim progressant per encarar de la millor forma possible els moments clau de la temporada. Vam fer el 3d7, el 4d7, i el 3d6a. Pel que fa a la colla local, els Merlots de Figueres, cal destacar el 5d7; castell que se'ls va resistir en un primer moment - dos peus i un intent desmuntats en primera instància- però que van assolir en un segon intent desfermant així l'eufòria en una plaça que presentava una gran assistència. Els Capgrossos van completar amb solvència la Clàssica de 8.

Ara toca pensar en el Dissabte 11 de Maig, dia en què actuarem a la Vila de Gràcia per les festes de la Salut.

 

 

Resum de la diada:

Castellers d'Esplugues: pd4cam, 3d7, 4d7, 3d6a, 2pd4

Castellers de Figueres: pd4cam, 3d7, id5d7, 5d7, 4d7a, pd4xs, pd4

Capgrossos de Mataró: pd4cam, 4d8, 3d8, 2d7, vd5