Diada de Sant Jordi a Esplugues

La temporada castellera a Esplugues ha començat per Sant Jordi!

El passat dissabte 27 d'abril vam celebrar la ja habitual diada de Sant Jordi a Esplugues de Llobregat que aquest any, a més, ens servia per tornar a la nostra estimada plaça de l'església on habitualment havíem celebrat el Memorial David Carreres durant la Festa major d'Estiu; diada que des de fa uns anys fem al Robert Brillas.

Val a dir que tot i que habitualment aquesta diada es celebra el diumenge de la setmana de Sant Jordi, aquest any vam dur a terme la diada el dissabte per no coincidir amb les importants eleccions generals de l'endemà.

Pel matí vam fer un taller a una escola local alhora que uns quants cargolins havien estat muntant barra i un pica-pica pel final de la diada a la plaça de l'església.

La diada va començar a les 18:00 h i a plaça ens acompanyaven els Castellers de Terrassa i els Castellers de Lleida, dues colles amigues amb les quals acostumem a compartir plaça cada any. Pel que fa als castells en podem extreure moltes lectures positives: la diada amb més assistència de l'any, la primera diada amb tres castells de set, primera diada amb un castell de set i mig i una estrena més matinera del 5d7 que l'any passat. En primera ronda descarregàvem un plàcid 3d7 que servia de trampolí pel repte del dia; el 5d7. Un repte que aconseguiríem completar en segona ronda després d'un primer intent desmuntat que ens va servir per desfer-nos dels nervis inicials. Completàvem la ronda de castells amb un 4d7 que, per seguir amb la tònica de les diades precedents, presentava algunes estrenes. La diada acabava amb el tercer pd5 de l'any i 2pd4; en un dels quals vam poder veure una ensenya en suport a l'Adrià, un veí d'Esplugues exiliat i encausat judicialment per causes relacionades amb les protestes pacífiques del passat 1 d'octubre de 2018 a Esplugues. Adri et volem a casa!

Al final de la diada i abans d'anar a la closca, vam fer un  pica-pica de germanor amb les altres colles.

 

 

 

Resum de la diada: 

Castellers d'Esplugues: 2dp4, 4d7, id5d7, 5d7, pd5, 2pd4

Castellers de Terrassa: 2pd4, 5d7, 2d7, 4d7a, pd5, 2pd4

Castellers de Lleida: 2pd4, 4d7, 3d7, 5d6, pd5, 2pd4