Continuem la temporada a Lleida amb el 5de7 com a millor castell

5de7 a la plaça de la Paeria

Dissabte continuàvem la temporada a Lleida amb la intenció d'anar rodant els castells de set de cara a adobar el terreny per assolir els objectius de la temporada, que passen per fer la clàssica de vuit. De moment, lluny d'aquesta fita, vam descarregar a Lleida 3de7, 4de7 i el segon 5de7 de l'any.

Érem tercers en l'orde d'actuació, després dels Castellers de Lleida i dels Moixiganguers d'Igualada. Vam sortir de 4de7, que es va alçar sense gaires problemes i es va descarregar sense res més. En segona ronda portàvem el segon 5de7 de l'any, que tenia alguns canvis al tronc i a canalla. A coseqüència d'això, i també a causa dels nervis d'una caiguda del mateix castell dels Castellers de Lleida, que havien carregat el 5de7 poc abans, hi va haver molts dubtes per dalt, en especial a la torre del cinc. D'aquesta manera, vam haver de desmuntar el castell.

En repetició, tot seguit, vam descarregar un 3de7 que es va tancar amb presses i que no va acabar de lligar-se del tot bé: va pujar una mica desmanyotat, però sense cap perill en cap moment. Finalment, en tercera ronda, despatxàvem el 5de7, amb un tronc reforçat i amb molta més seguretat. El 5de7 és el segon de l'any i el nostre "castell insígnia": és la construcció que més cops fem a l'any; l'any passat en vam fer vint.

Vam plegar amb dos pilars de quatre.

L'actuació completa va ser la següent:

Castellers de Lleida: 3d7, 5d7c, 4d7, 3pd4
Moixiganguers d'Igualada: 2d7, 5d7, 4d7a, vano5
Castellers d'Esplugues: 4d7, id5d7, 3d7, 5d7, 2pd4
 
Fotografies:
 
Aviat penjarem el vídeo de l'actuació al lloc habitual.
 
D'altra banda, l'endemà diumenge vam participar en els actes de celebració del 50è aniversari del Club de Futbol Can Vidalet. Cap a dos quarts de sis de la tarda vam fer un pilar al mig del camp de futbol. Fotos del pilar.
 
Finalment, aquesta setmana hi ha assaig normal dimarts i divendres, i dissabte a les 11 farem un taller de creixement de canalla a la rambla de la Verge de la Mercè de Can Vidalet. Aquests tallers són molt importants per a la colla perquè ens permeten créixer i trobar canalla nova, que és una part essencial dels castells que s'ha de renovar constantment.
 
La propera actuació és a casa, al Robert Brillas, amb motiu de la diada de Sant Jordi, el 24 d'abril.
 
Salut i castells!