Comunicat dels Castellers d'Esplugues arran del rodatge d'un anunci

La Colla de Castellers d'Esplugues volem comunicar la nostra posició arran dels fets que avui, dijous 13 de setembre, s'han fet públics sobre l'actuació en un espot publicitari per a l'hospital Sant Joan de Déu d'Esplugues de Llobregat, en el qual havíem de participar. 
 
A finals de juliol una productora va contactar amb els Castellers d’Esplugues per rodar aquest espot publicitari per a Sant Joan de Déu.   
 
A principis de setembre vam acordar de participar-hi, atès que els Castellers d'Esplugues entenem el que representa l’hospital de Sant Joan de Déu i valorem molt positivament el servei que dona a la població en general i, molt especialment, als més menuts.   
 
Tot seguit vam contactar telefònicament amb la productora de l'espot publicitari, que ens va explicar que volien camises amb els colors corporatius de la Institució: blau, rosa i grana. Per aquesta raó, ens van fer saber que havien descartat la primera la colla amb qui havien contactat, els Bordegassos de Vilanova, ja que a més sembla que el groc de les seves camises no era el color més adient, vista la situació política actual. 
 
Quan avui dijous hem llegit el comunicat de la colla castellera Bordegassos de Vilanova, ens hem adonat que les explicacions que els van donar divergeixen de les que ens van explicar a nosaltres i, consegüentment, ens hem replantejat la nostra participació en el rodatge. 
 
Per aquestes raons, els Castellers d’Esplugues anunciem la nostra renúncia a participar en el rodatge de l’espot publicitari, si no és per donar suport a les pinyes dels Bordegassos de Vilanova, ja que en la lluita contra el càncer no hi ha cap color ni matís que hagi de ser exclòs. 
 
Esplugues de Llobregat, 13 de setembre de 2018