Celebrada l'Assemblea de la CCCC a Esplugues

Ahir dissabte es va celebrar a Esplugues l'Assemblea General de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, a les 16.30 h a la Baronda. Al matí es va fer una passejada pel centre històric d'Esplugues i cap a les dues es va fer un dinar per a tots plegats al local social, la Closca.

Cap a les 11.30 del matí vora una seixantena de representants de les colles castelleres es van aplegar davant Can Tituré per iniciar la passejada per l'Esplugues pintoresca. Dividits en dos grups, es va visitar el museu de Can Tinturé, que alberga la col·lecció de rajola de mostra de Salvador Miquel, i l'antiga fàbrica de ceràmica Pujol i Bausis, coneguda com «la Rajoleta». Les visites guiades, molt amenes, es van completar amb l'entrada al claustre gòtic del monestir de Montsió, al mateix carrer de l'Església, on es va poder contemplar també el mas d'estil modernista Can Casanovas i els patis i horts del monestir, que normalment no es poden visitar. Finalment, el grup va tornar pel carrer de Montserrat i, cap a dos quarts de tres, es va dinar d'arròs negre i gaspatxo a la Closca.

L'Assemblea era a les 16.30 a la Baronda; segons la CCCC:

Esplugues de Llobregat acull l'assemblea més multitudinària de la CCCC
 
Un total de 62 colles (50 amb dret a vot) i més de 180 castellers van participar ahir en l'assemblea general ordinària de la Coordinadora de Colles Castelleres, celebrada a l'Espai Baronda d'Esplugues de Llobregat. Ha estat l'assemblea més participativa de la història de la CCCC, i va servir per aprovar els comptes del 2013, així com el pressupost i el pla de treball del 2014. Alfonso González (Nens del Vendrell) continuarà un any més com a president de la CCCC.
 
Pel que fa als acords proposats per la junta, es van aprovar sense cap vot en contra els referents al compromís de les colles de respectar els acords de patrocini concertats per la CCCC, l'adaptació del protocol d'accés de noves colles a la realitat universitària i la pròrroga d'un any més a la obligatorietat de l'ús del casc en les colles universitàries, fins l'1 de setembre de 2015. També es va aprovar, amb 475 vots a favor, 130 en contra i 205 en blanc, un acord referent a les quotes que paguen les colles, per les quals s'amplia la quota fixa i s'estableix també un sistema de quota variable lligat a la sinistralitat de cada colla. 
 
Pel que fa al pla de treball del 2014, bàsicament serà continuïsta respecte la feina del darrer any, donat que de fet serà el segon d'un mandat de tres de la junta actual. Entre els temes més novetosos hi ha el llençament de la nova marca oficial "Castells"; la posada en marxa del producte turístic i altres accions vinculades a la marca, com ara el llicenciament de productes; l'elaboració d'un catàleg de productes d'interès general per les colles; l'arrencada de la segona fase en l'estudi d'una possible protecció cervical, així com l'anàlisi de viabilitat d'un possible estudi sobre el dimensionament de les pinyes, entre d'altres. 
 
Finalment, l'assembla va desestimar per 300 vots en contra, 255 a favor i 235 abstencions la proposta d'acord dels Minyons de l'Arboç que proposava l'acceptació com a colla membre de la Colla Castellera Carallots de Sant Vicenç dels Horts amb aquest nom, com a excepció al compliment del protocol d'admissió de noves colles que havia estat ratificat per l'assemblea l'any passat sense cap vot en contra.
 
NotíciaLa Vanguardia. Fotografies de la passejada i del dinar del matí.