Sortida al Tagamanent

Estimats cargolines i cargolins,El turó de Tagamanent

Com ja sabeu, aquest any, per commemorar que ja en fa vint que vam començar a dur una closca plena de castells, amics, sentiments i moooooooltes coses més, s’estan programant un munt de diverses activitats.

Una de les activitats és una sortida a la muntanya per tal de gaudir d’un dia de joia, gaudiment i germanor en el marc incomparable que ens ofereix un lloc tan fantàstic com és el de la zona del Tagamanent (Montseny).

Es tracta de fer una excursió de tres hores i mitja (anada i tornada) des d’Aiguafreda fins al cim del Tagamanent; sortida relativament fàcil (aproximadament 500 m de desnivell), agradable, amb encant i assequible per a tothom: la canalla la pot fer sense cap problema.

A més a més, s’hi pot arribar per un altre camí, a 10 minuts del cim en cotxe —per si algú vol gaudir d’unes bones vistes i no li va bé caminar pel motiu que sigui—, i molt a prop del castell de Tagamanent hi ha Can Bellver, on serveixen sucs, tallats... birres, etc.

Hem pensat que un bon dia per poder realitzar aquesta sortida és l’1 de juny, just un dia després de la Trobada del Baix Llobregat, i quedarem a les 8.45 del matí. Hi anirem amb cotxes, i els cargolins que hi aniran es ditribuiran en els cotxes disponibles.
 

Per si algú es perd

La manera d'arribar al pàrquing i al començament de la sortida és el següent: aneu a buscar  l'autovia que va cap a Vic, la C-17 (la podeu agafar fàcilment si veniu per la B-30, a l'alçada de Mollet del Vallès). Aneu en direcció Vic, i just passant la sortida del Tagamanent (no sortiu per aquesta), hi ha la d'Aiguafreda: és aquí on heu de ortir. Només deixar l'autovia, agafeu el trencall de la dreta. Hi ha un senyal molt gros en què hi posa «Tagamanent» i indicacions cap al restaurant Les Alzines; de fet, no arribareu a entrar al poble. Anireu conduint per un carrer on majoritàriament hi haurà cases a la vostra esquerra, i de seguida apareixerà un camí de terra amb forta pujada: no és aquí! Continueu, passen quatre cases i al començament del segon camí de terra de forta pujada hi ha un pàrquing de terra. Allà deixarem els cotxes, al costat d'un senyal de perill de gel i de Calçots del restaurant.
 

Consells pràctics

  • Porteu aigua, si és possible de 1,5 litres. No hi ha fonts pel camí —això sí, a prop del cim hi ha Can Bellver, però ja se sap, no de només birra viu l'home.
  • Intenteu portar-hi calçat escaient: botes de trekking o similars.
  • Roba adequada (per exemple, millor un xandall que uns texans, etc.).

Teniu una ressenya de la sortida aquí i una mica més avall.

Per a més informació, podeu preguntar a l’Alfred, aquell noi que sempre arriba puntual a tots els assajos.

Actes del vintè aniversari.

_DSC0024 Tagamanent, La Mola, Montserrat, Esglèsia de Santa Maria, Castell de Tagamanent.

Ressenya de la pujada al Tagamanent des d'Aiguafreda (font)

Perquè no tingueu cap dubte de com serà la sortida de germanor del proper diumenge 1 de juliol, us enviem una ressenya d'aquesta excursió
 
Desnivell: 500 m
Durada: 3:15 h
Distància: 10,5 km
Itinerari d’anada i tornada senyalitzat (GR 5)

L’inici és a Aiguafreda. Just abans de l'entrada de l'aparcament del restaurant Les Alzines d'Avençó trobem una pista ampla que puja amb força pendent i seguint les indicacions del GR 5, que ens acompanyaran tot el trajecte. Seguim per aquesta pista uns 200 m fins trobar uns pals metàl·lics grocs a cada costat i deixem el cotxe (si no ho hem fet a l'aparcament).
 
0:00. Anem pel corriol que surt de pujada a prop del pal groc de l’esquerra, amb els senyals del GR 5. De fet, és suficient seguir les indicacions d’aquest itinerari de gran recorregut per arribar a la nostra destinació.   
El camí d’anada és sempre de pujada, que inicialment és força pronunciada i va entre vegetació esponerosa. Molts trams tenen el terra de lloses de pissarra.

0:35. Després de passar per una clariana amb vistes sobre Centelles, els cingles de Bertí i, en primer terme, la serra de l'Arca, arribem a una torre d'alta tensió. El camí és ample i el seguim cap a l’esquerra, fent sempre cas a les indicacions del GR, amb el castell de Tagamanent al davant.
Trobem les restes de la masia de Puig Agut (al mateix peu de la pista ampla) i seguim un tram de la pista ampla fins trobar un corriol a l’esquerra, amb les indicacions del GR.
El nostre camí segueix de pujada i travessa diverses vagades la pista ampla, fent drecera. En algun lloc segueix per la pista uns metres.

1:15. Arribem a una clariana amb el castell al cim del davant i el camí va cap a l’esquerra planejant, amb el cim del castell a la dreta. Arribem a una cruïlla amb un panell informatiu. A
la dreta, un camí du en pocs minuts al castell. A continuació veiem la pista que ve de pujada des del poble de Tagamanent i es dirigeix cap a l’esquerra cap el Pla de la Calma. Si seguim per aquesta pista arribem a la masia Bellver amb el centre d'informació La Calma i la masia l'Agustí

La tornada és pel mateix camí. Ara tot és baixada.
 

Torneu amunt.

Tagamanent panoramica.