Fem vint anys!

Ei! Els Castellers d'Esplugues fem vint anys!

Ens anem fent grans i anem sumant experiències diverses, però seguim amb la mateixa il·lusió, o més encara, que el primer dia. Sempre amunt perquè el color blau cel es digui algun dia blau cargolí. S’està preparant tota una rastellera d’actes per celebrar l'efemèride; tot seguit, n’esmentem alguns dels més destacats:

Assemblea de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya. Es va ser a Esplugues el 29 de març. Al matí es va organitzar una passejada turística per Esplugues: Can Tinturé, la Rajoleta, claustre del monestir de Montsió, carrer de Montserrat… Al migdia vam dinar a la Closca d'arròs negre. L’Assemblea va ser a la tarda a la Baronda i va ser un acte que va donar rellevància a la colla dins el món casteller: uns dos-cents representants de totes les colles van visitar a la nostra ciutat.

Exposició dels vint anys. L’exposició es va fer al Robert Brillas de l’11 al 26 de maig, i va oferir una panoràmica transversal de la colla per mostrar en un recorregut senzill les aletes més destacades i la vitalitat social de la colla, fent esment dels fets que més han marcat el decurs de la nostra història. Al web es pot visitar l'«exposició virtual» amb una explicació una mica extensa del periple de la colla (encara en construcció).

Sortida al Tagamanent. Sortida l'1 de juny a aquest cim del Montseny des d'Aiguafreda. Vam fer un pilar caminant dins l'ermita i un altre a l'esplanada del davant. A la baixada vam reposar una estona a Can Bellver i, finalment, a la tarda vam tornar cap a Esplugues.

Sopar del vintè aniversari. El 5 de juliol es farà un sopar i concerts obert als castellers actuals i especialment als que han passat per la colla i tenen la camisa penjada a l’armari o arnada en un bagul esbarriat. Serà un gran sopar multitudinari al Pou d’en Fèlix que acabarà amb concerts.

Ball de gralles. Els músics preparen per abans d’estiu un ball de gralles espectacular, que farà remenar el cos a ritme de gralla i tabal a tots els cargolins, alhora que demostrarà com ha anat millorant el nivell dels nostres músics els darrers anys. Molta bufera!

Merchandising especial. Des del logotip que hi ha en aquesta pàgina a material com enganxines o samarretes…

Estada a Alcanar en el marc de les Festes Quinquennals del poble, l’11 i 12 d’octubre, i potser alguna altra sortida, com al Tagamanent o unes colònies de colla.

Entre els projectes possibles, hi ha també una col·lecció de cromos, unes jornades tècniques, un vídeo especial dels actes, etc.

Com veieu, tot això i més i a petar-ho força, Cargolins, que si fem vint anys hem de fer vint castells de vuit enguany! D’altra banda, com tothom sap, les coses no es fan soles, i tothom que hi vulgui donar un cop de mà o donar idees té les portes obertes de bat a bat.