Assemblea de la CCCC

L'Assemblea General Ordinària de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) s'ha fet enguany a Esplugues de Llobregat a l’Espai Baronda (carrer de la Riba, 36) el dissabte 29 de març a les 16.30 h. L'Assemblea (la més multitudinària de la història, amb 88 colles) ha servit per valorar del primer any de mandat de la Junta actual i presentar els projectes per al 2014, entre altres temes. Convocatòria de la CCCC al seu web.

Notícia al nostre web sobre l'acte. Fotografies.

Al matí es va fer un recorregut històric i cultural pel centre d'Esplugues. El pla va ser el següent (document explicatiu):

 • 11.00 h, trobada dels assistents a l'aparcament del Pont d'Esplugues, al costat de l'Ajuntament (plànol)
 • 11.30 h, visita al museu de rajola  Can Tinturé
  Can Tinturé és un edifici senyorial d’estil neoclàssic que d’ençà el 2003 alberga la col·lecció de Salvador Miquel, qui va aplegar més de 3000 rajoles catalanes de diferents estils dels segles xiv i xix. Can Tinturé és el primer museu monogràfic d’aquest tema al món i, per tant, visitar-lo és francament obligat.
 • 12.00 h, visita al museu de ceràmica La Rajoleta, antiga fàbrica Pujols i Bausis
  La fàbrica de ceràmica Pujol i Bausis va funcionar fins al tombant del segle XIXcom una de les més potents de Catalunya: va fornir de material a arquitectes com Antoni Gaudí i Puig i Cadalfalch. Avui és un museu que permet d’observar els espectaculars forns i fer-se una idea de les característiques de l'Esplugues industrial primerenca.
 • 12.30 h, visita al claustre del monestir de santa Maria de Montsió
  Al costat de la baluerna del poliesportiu de les Moreres resisteix el monestir de Montsió, traslladat pedra a pedra l’any 1948 des de Barcelona a l’enclavament actual, en terrenys del mas modernista Can Casanovas. El claustre és d’estil gòtic i data del segle XIV.
 • 13.00 h, ruta històrica pel centre històric d'Esplugues
  Sortint de Can Casanovas pel carrer de l’Església es troba tot de masies i cases molt antigues, algunes de les quals es van bastir els segles XIV-XV, com Can Ramoneda i Can Cortada, al turó de la Sagrera, on s’alça l’església de Santa Maria Magdalena, els orígens de la qual es remunten a l’any 1103. A la dreta davalla el carrer de Montserrat, que forma un conjunt paisatgístic singular i evoca un passat rural obliterat pel temps. El carrer baixa sinuós fins a la cruïlla amb al parc dels Torrents i, seguint-lo fins a l’antiga carretera Reial, s’arriba a la Baronda, que també va ser una fàbrica de ceràmica i que actualment és escenari de diverses activitats socioculturals i és també la seu d’empreses d’R+D.
 • 14.00 h, dinar
 • 16.30 h, Assemblea General Ordinària de la CCCC

6545__assemblea2